Scandinavia 27

De Scandinavia 27 is een echte allrounder, ontworpen voor zowel op de binnenwateren als voor op zee. De romp vertoont zachte lijnen die elegantie en toch sportiviteit uitstralen door de bijna verticale boeg en de halfopen spiegel. Een relatief groot zeiloppervlak draagt bij aan de hoogstaande zeilprestaties, ook al werd de boot initieel ontworpen om veilig te zijn in alle omstandigheden.

De Scandinavia 27 is verkrijgbaar in 3 verschillende kielvarianten: standaard wordt een kielmidzwaard geleverd dat makkelijk vanuit de kuip bediend kan worden. Daarmee heeft de boot een CE-C-goedkeuring. Optioneel kan een ophaalbare kiel voorzien worden, net als een vaste kiel waarbij de diepgang slechts 1,3m bedraagt. De 2 optionele versies hebben een CE-B-goedkeuring.

Aan dek valt de uitgekiende layout op: een comfortabele doorgang naar het vrije voordek, een veilige reling, een beschutte kuip; die laatste is niet enkel comfortabel ingericht, maar laat ook makkelijk in- en uitstappen toe vanuit het water. Op die manier worden zwempartijtjes of aanleggen met de dinghy kinderspel. Aan beide kanten zijn opklapbare stoeltjes voorzien die dé uitgelezen plek vormen voor de stuurlui. Beslag is zoals steeds van kwaliteitsmerken zoals Harken, Spinlock en Goiot.

Binnen vinden tot 6 mensen comfortabel plaats rond de grote tafel. In de kombuis kan je heerlijke maaltijden bereiden en 4 personen vinden in de 2 vaste kajuiten de nodige nachtrust. Achteraan is de ruime dubbele dwarsslaper uniek in zijn klasse. In een afzonderlijke toiletruimte kunnen optioneel een toilet en zelfs ruime douchegelegenheid ingebouwd worden, mét warm stromend water. In de kajuit kunnen nog 2 personen extra de nacht doorbrengen.

De Scandinavia 27 EDU kan ook geleverd worden; een versie die zich speciaal richt op zeilscholen. Opleidingscentra kiezen vaak voor haar sportiviteit en zeewaardigheid, maar het luxueuze interieur werd in deze boten achterwege gelaten. Hier ligt de focus op veilig en sportief zeilen, met een basic interieur.

De Scandinavia 27 is écht een boot voor zeilers die kiezen voor prestige, comfort en safety.