Scandinavia 30

Of je nu sportief wilt zeilen, ontspannende reizen wil maken, of gewoonweg met vrienden en familie leuke vrije tijd aan boord wilt doorbrengen, de Scandinavia 30 vervult alle noden van elke zeiler.

Haar steile boeg, gematigd vrijboord en brede spiegel met korte overhangen suggereren snelheid en dynamiek, maar tonen in de praktijk ook dat het uitgebalanceerde ontwerp wel degelijk overtuigende prestaties neerzet. Bij zowel licht weer als bij hevige wind reageert de boot dynamisch, maar toch blijft algemene controle en hanteerbaarheid de boventoon voeren. 

Standaard wordt de Scandinavia 30 geleverd met een helmstok, maar een stuurwiel is ook leverbaar. Daarnaast biedt de standaard openklapbare spiegel een groot veiligheidsaspect doordat opstappen vanuit het water, bijboot of wal een pak makkelijker wordt. 

De Scandinavia 30 wordt af fabriek geleverd met een klapzwaard, maar een vaste bulbkiel behoort ook tot de mogelijkheden.

Binnenin is de Scandinavia 30 licht en ruim. Er zijn 2 openende dekluiken voorzien, samen met een openend raampje in de kombuis en in de toiletruimte. Zowel de keuken, het salon als de cabines bieden meer dan voldoende opbergmogelijkheden. Ook rond de grote tafel kan men met 6 personen comfortabel plaatsnemen. Ook de stahoogte van 1,92m bij de kajuitingang zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

In de grote natte cel zijn een douche en pomptoilet voorzien.

De Scandinavia 30 biedt een voorpiek met aparte zitplaatsen die het omkleden makkelijker maken. Onder het bed zitten ruime laden waarin allerlei spullen kunnen opgeborgen worden.

Onder de kuip, in de achterkajuit, bevindt zich een dwarsgeplaatst kingsize bed.

Zoals bij elke Scandinavia Yachts heb je ook bij deze 30 uitgebreide configuratiemogelijkheden; talrijke opties en een waaier aan mogelijke houtsoorten en stoffen voor het interieur, maken dat u ook deze boot perfect kan personaliseren.